Ingredientai
- Faršas 1 kg riebus kiaulienos
- Actas 2 valg. š. 5 %
- Česnakai 3 skiltelės grūstas
- Laurų lapai 2 vnt. susmulkinti
- Aitrioji paprika 1 arbat. š.
- Druska 1 valg. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. malti
- Kiaulių žarnos: (3m) 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Visus produktus gerai sumalkite ir porai valandų pastatykite šaltai, kad prieskoniai įsigertų į mėsą.
2. Malta mėsa, per specialų vamzdelį (dažnai būna kombaino ar malimo mašinėlės komplekte) įdarykite žarnas ir padalykite apie aštuonių centimetrų ilgio dešrelėmis, galus tvirtai suriškite siūlu ar nespalvota virvele.
3. Dešreles galite virti. Virti paprasta – tiesiog sudėkite į verdantį vandenį ir virkite, kol mėsa išvirs (maždaug apie 20 min.). Kad verdamos nesusproginėtų, vietomis aštraus peilio galiuku ar kitu aštriu daiktu pradurkite nedideles skylutes.
4. Dešrelės būna ypač skanios keptos. Ant grotelių lauko kepsninėje arba orkaitėje. Kaip kepti orkaitėje? Dešreles šiek tiek subadykite ir vienu sluoksniu, palikdami nedidelius tarpus, dėkite į didelę riebalais išteptą skardą. Šią įstatykite į kitą, didesnę ir gilesnę, kepimo skardą. 5. Į išorinę įpilkite verdančio vandens, maždaug 2 cm gylio. Kepkite apie 20 – 30 min. 225 C orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių