Ingredientai
- Miltai 350 g tešlai
- Manai 1 valg. š. tešlai
- Lydytas sviestas „Ghee“ (85 g tešlai ir 40 g įdarui) 125 g
- Druska 2 arbat. š. po 1 arbat. š. tešlai ir įdarui
- Vanduo 150 ml tešlai
- Bulvės 500 g įdarui
- Žirniai 200 g tinka ir šaldyti, įdarui
- Žiediniai kopūstai 200 g įdarui
- Aitrioji paprika 1 vnt. pusė ankšties, įdarui
- Imbieras 1 valg. š. šviežių tarkuotų, įdarui
- Kokosas 3 valg. š. tarkuoto minkštimo, įdarui
- Kmynai 1 arbat. š. maltų, įdarui
- Ciberžolė 1 arbat. š. miltelių, įdarui
- „Garam masala“ prieskoniai (įdarui) 1 arbat. š.
- Rudasis cukrus 2 arbat. š. įdarui
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių, įdarui
- Petražolės 10 g pluoštelis šviežių petražolių arba kalendrų lapelių, įdarui
Kaip gaminti
1. Miltus, manų kruopas ir druską sumaišykite, supilkite skystą sviestą ir pirštais maišykite, kol nebeliks sausų miltų. Supilkite šiltą vandenį ir užminkykite tąsią, vienalytę tešlą. Uždenkite ir palikite 1 val. subręsti.
2. Įdarui skirtas daržoves išvirkite atskiruose puoduose. Įdarą ruoškite taip: gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto, pakepinkite visus įdarui skirtus prieskonius, tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, kitas daržoves ir maišant kepkite 5 min. Nukėlus nuo ugnies supilkite citrinų sultis. Praaušusį įdarą sugrūskite.
3. Tešlą padalykite į 8 dalis, iš kiekvienos iškočiokite 15x18 cm stačiakampį. Kiekvieną lakštą supjaustykite į tris vienodus trikampius (išeis 24 pyragėliai).
4. Kiekvieną trikampį sulenkite kūgio forma, drėgnais pirštais užspaudykite šoninę siūlę, pridėkite įdaro ir užspaudykite viršutinę siūlę.
5. Gilioje keptuvėje (dar patogiau – gruzdintuvėje) įkaitinkite riebalus, dėkite paruoštus pyragėlius ir gruzdinkite, kol jie įgaus auksinį atspalvį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų