Ingredientai
- Miltai 500 g
- Vanduo 200 ml
- Mielės 15 g šviežios
- Aguonos 50 g
- Cukrus 50 g
- Aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Mieles ištrinkite su cukrumi. Vandenį šiek tiek pašildykite ir supilkite į jį mieles bei pusę miltų. Išmaišykite, užberkite miltų sluoksnį ir padėkite šiltai, kad pakiltų.
- Iškilus tešlai, suberkite likusią dalį miltų, įpilkite aliejaus, suberkite aguonas, druską ir minkykite, kol tešla taps tampri, nebelips prie rankų.
- Išminkytą tešlą padėkite šiltoje vietoje 50–60 min., kad pakiltų.
- Pakilusią tešlą gerai išminkykite ir voliokite plonus volelius. Pjaustykite juos gabaliukais ir berkite į miltais pabarstytas skardas.
- 6–8 min. kepkite 180 °C orkaitėje, kol gražiai paruduos.