Ingredientai
- Miltai 300 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 100 g
- Cukrus 100 g
- Citrinos žievelė 1 vnt.
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
- Džemas 400 g trešnių arba kitokių sezoninių uogų
Kaip gaminti
1. Ant stalo supilkite miltus, vidury padarykite duobutę, į kurią dėkite šaltą kubeliais pjaustytą sviestą.
2. Į sviestą įmuškite kiaušinį, patarkuokite citrinos žievelės, suberkite cukrų ir žiupsnelį kepimo miltelių.
3. Greitai sumaišykite miltus, sviestą ir kiaušinį į homogenišką masę, išminkykite.
4. Suvyniokite tešlą į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
5. Atpjaukite ir atidėkite gabalą atšalusios tešlos papuošimui
6. Iškočiokite didžiąją dalį tešlos į 4 mm storio apkritimą ir atsargiai dėkite į 26 cm skersmens formą. Šakute aplink visą skritulį suformuokite gražų kraštą
7. Užtepkite džemą, o ant jo iš likusios tešlos juostelių sudėliokite jums patinkantį piešinį arba tiesiog patarkuokite tešlos.
8. Kepkite 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.