Ingredientai
- Sviestas 120 g tešlai
- Rudasis cukrus 180 g 80 - tešlai ir 100 - įdarui
- Vanilinis cukrus 2 valg. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt. 3 baltymai - tešlai
- Miltai 200 g tešlai
- Rabarbarai 1 vnt. ryšulėlis lapkočių (maždaug 40cm ilgio) - įdarui
- Migdolai 4 valg. š. drožlės - įdarui
- Grietinėlė 2 valg. š. riebios - įdarui
Kaip gaminti
1. Mediniu šaukštu gerai išsukite minkštą sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Po šaukštą berdama miltus, suminkykite tešlą (jei limpa prie rankų, įberkite dar miltų). Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
2. Paruoškite įdarą: rabarbarus nulupkite ir susmulkinkite. Sudėkite į puodą su storu dugnu, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol rabarbarai suminkštės.
3. Iš tešlos iškočiokite ploną lakštą ir įtieskite į nepridegančią stačiakampę kepimo formą. Subadžiusi šakute, užtieskite kepimo popieriumi, ant viršaus tolygiai paskleiskite džiovintų žirnių arba pupelių ir pašaukite į 180 C karštumo orkaitę.
4. Kepkite 10–12 minučių. Ištraukusi iš orkaitės, kepimo popierių su ankštinėmis daržovėmis išmeskite, tada pyrago pagrindą dar 5 minutėms pašaukite į orkaitę. Ištraukusi ant jo tolygiai paskleiskite rabarbarus, apšlakstykite grietinėle ir vėl šaukite į karštą orkaitę.
5. Kepkite 15 minučių. Ištraukite pyragą iš orkaitės, ant viršaus tolygiai sukrėskite plaktus kiaušinių baltymus ir vėl kiškite į orkaitę. Kepkite, kol paviršiaus įgaus auksinį atspalvį.
Kulinaro patarimas. Jei maitinatės sveikai, tešlą pyrago pagrindui galite ruošti su avižų dribsniais. Tokiu atveju imkite mažiau miltų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita