Ingredientai
- Miltai 170 g tešlai
- Druska 0,5 arbat. š. perpus tešlai ir įdarui
- Sviestas 55 g šalto (tešlai) ir dar šiek tiek įdaro apkepimui
- Taukai 30 g šaltų, tešlai
- Vanduo 1 valg. š. šalto, tešlai
- Svogūnai 1 vnt. supjaustytas kubeliais, įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Paprikos 1 vnt. raudonoji, supjaustyta kubeliais, įdarui
- Kopūstai 500 g plonai supjaustyto, įdarui
- Kiaušiniai 3 vnt. įdarui
- Pomidorų pasta 1 valg. š. įdarui
- Pienas 120 ml įdarui
- Parmezano sūris 60 g galima keisti lietuvišku atittikmeniu „Džiugo“ sūriu ar čederiu; įdarui
Kaip gaminti
Tešlos paruošimas:
1. Į virtuvinį kombainą suberkite miltus, druską, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir taukus. Įjunkite „pulso“ režimą. Kai tešla pradės gumuluotis, įpilkite 1 valg. šaukšt. šalto vandens ir žiūrėkite, ar tešla pradeda lipti (gali būti, kad dar gali reikėti šiek tiek vandens. Geriau iš pradžių pilti šiek tiek mažiau).
2. Tik tešlai pradėjus lipti, išjunkite kombainą ir rankomis suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įkiškite į šaldytuvą 30–60 min. Beje, tą patį galite padaryti ir rankomis – riebalus rankomis trinkite su miltais, tada įpilkite vandens ir suminkykite į rutulį.
3. Po 30 min. tešlą išimkite iš šaldytuvo, iškočiokite ją, sudėkite į kepimo formą. Aš dar įkišu 30 minučių į šaldytuvą.
Įdaro paruošimas:
4. Svogūną su česnaku pakepinkite ant sviesto, kol suminkštės. Tuomet suberkite papriką ir dar apkepkite 2–3 minutes.
5. Sudėkite kopūstus. Kepkite viską nuolatos pamaišydami, kol kopūstai sukrinta ir suminkštėja – apie 20–25 minutes. Sudėkite pomidorų pastą ir viską išmaišykite. Palikite masę atvėsti.
6. Kiaušinius lengvai suplakite ir sumaišykite su pienu. Suberkite sūrį. Šiek tiek pasilikite pabarstymui ant viršaus. Kiaušinių plakinį sumaišykite su kopūstais. Viską sudėkite į kepimo formą, išklotą tešla.
7. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45–50 minučių. Išėmę iš orkaitės, leiskite pravėsti 10 minučių. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis