Ingredientai
- Sviestas 340 g 280 g šalto tešlai ir 60 g kambario temperatūros įdarui
- Cukrus 260 g tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai
- Kiaušinių tryniai 6 vnt. tešlai
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. tešlai
- Miltai 360 g tešlai
- Obuoliai 3 vnt. įdarui
- Marcipano masė 130 g įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. įdarui
- Grietinėlė 70 g įdarui
- Kukurūzų krakmolas 2 arbat. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite šaltą sviestą ir suberkite cukrų. Sumalkite iki vientisos masės. Įberkite druskos, sudėkite kiaušinių trynius ir vėl viską permalkite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Permalkite iki vientisos masės.
2. Gautą tešlą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia pasiruošti ją iš vakaro.
3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
4. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite marcipaną, kukurūzų krakmolą, kambario temperatūros sviestą, įmuškite kiaušinius ir sumalkite iki vientisos kreminės masės. Iš lėto supilkite grietinėlę ir nuolat plakite iki vientisos masės.
5. Sustingusią tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite 5 mm storio apskritimus. Pirmuoju apskritimu išklokite kepimo formos dugną. Palikdami po 3 cm nuo krašto, ant apskritimo vidurio sudėkite marcipano kremą, ant jo viršaus – obuolius. Viršų uždenkite antruoju tešlos apskritimu ir sandariai užspauskite tešlos kraštus.
6. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.