Ingredientai
- Miltai 150 g tešlai
- Migdolai 50 g maltų - tešlai
- Cukrus 1 st. 0,5 - tešlai ir 1/3 st. - įdarui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. tešlai
- Sviestas 120 g šalto - tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 - tešlai ir du tryniai - įdarui
- Krakmolas 30 g įdarui
- Pienas 400 ml riebaus - įdarui
- Citrinos 1 vnt. 2 valg.š - sulčių - įdarui
- Avietės 700 g įdarui
- Degtinė: (aviečių - įdarui) 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus persijokite per sietelį ir kapodama peiliu sumaišykite su šaltu sviestu, migdolais, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir kiaušiniu.
- Iš trupinių suformuokite rutulį, susukite jį į maistinę plėvelę ir apie 30 min. palaikykite šaldytuve.
- Šaltą tešlą ant miltais gausiai pabarstyti stalo iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į riebalais išteptas keksiukų formeles.
- Krepšelius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kremui krakmolą ištirpinkite pusėje stiklinės pieno, likusį pieną su cukrumi užvirinkite.
- Plonyte srovele, nuolat maišydama, supilkite krakmolą, dar kartą masę užkaitinkite ir atvėsinkite. Kai ji pradės stingti, įmaišykite plaktus trynius, degtinę ir citrinų sultis.
- Kremą krėskite į atvėsintus krepšelius, ant viršaus gausiai išdėliokite aviečių.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita