Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Vanilinis cukrus 32 g 2 pakeliai - tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Sviestas 125 g šalto - tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 - kiaušinis ir 1 - trynys - tešlai
- Uogienė: (indelis - mėgstamos - įdarui) 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų žievelių - įdarui
- Brendis: (šlakelio - įdarui) 1 vnt.
- Krakmolas 2 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
- Pirmiausia paruoškite tešlą: į dubenį persijokite miltus, vanilinį cukrų, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
- Sudėkite tarkuotą sviestą, įmaišykite kiaušinį, trynį ir užminkykite vientisą tešlą.
- Iš jos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
- Iš atšaldytos tešlos iškočiokite vidutinio storumo tešlos lakštą. Iš pusės jos stiklinaite išspauskite skritulius ir įklokite į riebalais pateptas keksiukų formas.
- Iš likusios tešlos formele išspauskite gėlytes ir išdėliokite kepimo skardoje.
- Krepšelius ir sausainėlius kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Atvėsinkite. Uogienę pakaitinkite karštoje keptuvėje, suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, supilkite vandenyje ištirpytą krakmolą ir brendį.
- Viską gerai išmaišykite, pakaitinkite, kol sutirštės. Atvėsusią tyrę išdėliokite į krepšelius.
- Apie valandą palaikykite šaldytuve, ant viršaus uždėkite po sausainėlį.
- Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita