Ingredientai
- Sviestas 2 vnt. 1 pakelis - tešlai ir 50 g - trupiniams
- Miltai 2 st. tešlai
- Cukrus 1 st. 0,5 st. - tešlai ir 50 g - trupiniams
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį - tešlai
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - nutarkuotų žievelių - tešlai
- Avižiniai dribsniai 60 g trupiniams
- Riešutai 60 g maltų - trupiniams
- Cinamonas 1 žiupsnelis trupiniams
- Uogienė: (vyšnių - įdarui) 400 g
- Maskarponės sūris 300 g įdarui
- Grietinėlė 100 ml plakamosios - įdarui
Kaip gaminti
- Kameroje gerai atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia trintuve.
- Suberkite miltus, cukrų ir vanilinį cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles ir rankomis maigykite, kol pasidarys trupiniai.
- Pusę trupinių berkite į riebalais pateptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Maskarponę su grietinėle išplakite elektriniu plakikliu ir užtepkite ant trupinių.
- Tolygiai paskirstykite uogienę ir suberkite likusius trupinius.
- Paruoškite trupinius: skystą sviestą sumaišykite su avižiniais dribsniais, riešutais ir cinamonu.
- Apibarstykite ant viršaus. Kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita