Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Silkė 300 g marinuotos silkių filė
- Pievagrybiai 300 g
- Parmezano sūris 200 g tarkuoto
- Džiovinti pomidorai 50 g saulėje džiovintų
- Svogūnai 2 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. arba kiti žolelių prieskoniai
- Miltai 5 valg. š.
- Aliejus 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
- Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite smulkintus pievagrybius ir svogūnus. Patroškinkite. Kai suminkštės, suberkite smulkiai supjaustytą silkės filė ir džiovintus pomidorus. Pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite ir dar kiek patroškinkite.
- Kiaušinius gerai išplakite, suberkite į juos miltus ir vėl išplakite iki vientisos konsistencijos. Įpilkite porą šaukštų aliejaus, suberkite smulkintus česnakus, parmezaną, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, prieskoninių žolelių ir išmaišykite.
- Tešlą padalykite į du lakštus – mažesnį ir didesnį. Didesnįjį įtieskite į kepimo indą taip, kad kraštai uždengtų indo sieneles.
- Ant tešlos tolygiai dėkite silkės ir grybų įdarą. Tada ant viršaus sukrėskite ir vėl tolygiai paskirstykite kiaušinių ir sūrio masę.
- Pyragą užklokite likusiu tešlos lakštu, kraštus gerai užspauskite ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 30–40 minučių..
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita