Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Cinamonas 1 arbat. š. pagal skonį
- Obuoliai 3 vnt. Įdarui
- Moliūgai 200 g Įdarui
- Apelsinai 1 vnt. Įdarui
- Citrinos 1 vnt. Įdarui
- Cukrus 125 g Įdarui
- Migdolai 40 g Įdarui; skrudintų
- Vanduo 100 ml Įdarui
Kaip gaminti
1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
2. Apelsiną ir citriną nuplaukite, žieveles nutarkuokite, minkštimą supjaustykite kubeliais.
3. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, irgi supjaustykite kubeliais.
4. Į puodą su vandeniu berkite obuolius, moliūgo kubelius, citrusus ir kaitinkite apie pusvalandį, kol vaisiai suminkštės. Tada suberkite cukrų ir vis pamaišydama virkite dar apie 20 min., kol masė sutirštės.
5. Paruoštą džemą atvėsinkite.
6. Tešlą atšildykite, supjaustykite kvadratėliais.
7. Ant kiekvieno krėskite džemo, berkite skrudintų migdolų, susukite kriauklele.
8. Paruoštus pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu, berkite cinamono ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15–20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita