„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Trapus rabarbarų ir braškių džemo pyragas

Trapus rabarbarų ir braškių džemo pyragas
Trapus rabarbarų ir braškių džemo pyragas / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė (Nidos receptai): Taip, kaip kasmet rudenį visi namai kvepia obuolių pyragais, taip pavasaris neįsivaizduojamas be kepinių su rabarbarais! Kaip ir obuoliniai, pyragai su rabarbarais dažniausia yra paprasti, greitai iškepami, bet lygiai taip pat greitai ir suvalgomi.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Man šis pyragas patinka todėl, kad jį kepant yra proga sunaudoti mažiau mėgstamas, lentynoje užsigulėjusias uogienes ir džemus. Mūsų namuose kažkodėl niekas nenori valgyti braškių džemo, tad jį ir sunaudojau pyragui. Nuostabiai tiko!

1. Miltus ir miltus be glitimo (arba viso grūdo miltus) sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Į šią masę įdėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštų galiukais arba elektriniu maišytuvu trinkite, kol gausis riebūs trupiniai. Atidėkite pusę šių trupinių ir padėkite juos į šaldytuvą.

2. Į likusią masę įmuškite kiaušinio trynį ir toliau sukite, kol ingredientai susijungs į vientisą masę (gali prireikti 1-2 šaukštų labai šalto vandens, jei tešla vis dar biri, nesulimpa). Suformuokite iš tešlos pailgą „dešrą“ ir įsukite ją į maistinę plėvelę. Padėkite maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sukietėtų.

3. Paruoškite 20x30cm kepimo skardą: jos dugną išklokite pergamentiniu popieriumi.

4. Išimkite sušalusią tešlą iš šaldytuvo ir ją supjaustykite plonomis riekelėmis. Tas riekeles išdėliokite ant paruoštos kepimo skardos dugno ir pirštais plonindami sulipdykite taip, kad visas dugnas pasidengtų maždaug vienodu sluoksniu tešlos. Subadykite šį tešlos pagrindą šakute ir padėkite į šaldytuvą, kol įkais orkaitė.

 

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros. Įdėkite skardą su pyrago pagrindu ir kepkite 15 min.

6. Kol pagrindas kepa, nuplaukite rabarbarus ir juos supjaustykite plonais griežinėliais. Apibarstykite krakmolu, išmaišykite. Sudėkite braškių džemą (ar kitą džemą, kokį naudosite kepimui) ir gerai išmaišykite.

7. Išimkite apkeptą pyrago pagrindą iš orkaitės ir ant jo sudėkite rabarbarus. Tada visą viršų užbarstykite trupiniais, kuriuos atidėjote. Pašaukite atgal į orkaitę ir kepkite dar 45-50 min., kol viršus gražiai apskrus.

8. Atvėsinkite ir supjaustykite, pabarstykite cukraus pudra.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.