Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Trapūs rageliai su datulių įdaru

Rageliai su datulių įdaru
Rageliai su datulių įdaru / Strelkabelka nuotr.
Skaitysiu vėliau

Strelkabelka.ltRageliai. Nors „rugelach“ man skamba geriau. Ragelius kepė mano močiutė. Kiek siekia atmintis, buvo skanūs. Šie irgi skanūs. Į juos dėta kreminio sūrio (cream cheese), kuris kažką daro tešlai ir ji pagerėja n kartų!

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į virtuvės kombainą sudėkite kreminį sūrį, sviestą, suberkite cukrų ir žiupsnį druskos. Ir lėtai viską išmaišykite. Tuomet supilkite pusę grietinės ir suberkite pusę miltų. Vėl įjunkite kombainą ir išmaišykite. Labai kruopščiai nereikia, tiesiog, kad susimaišytų. Tuomet supilkite likusią grietinę ir miltus, vėl išmaišykite.

2. Tešlą išimkite ir suminkykite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvai 1 valandai arba geriausia per naktį.

3. Pagaminkite įdarą. Jei naudosite džiovintas datules, tuomet jas reikėtų užpilti verdančiu vandeniu, uždengti ir palaikyti 10 min., nupilti vandenį ir tuomet naudoti. Aš naudojau šviežias datules, kurios yra minkštos, todėl nieko nebedariau, tik išėmiau kauliukus.

4. Riešutus ir cukrų suberkite į kombainą ir sumalkite iki „šlapio smėlio“ konsistencijos. Tuomet sudėkite datules, įpilkite 3–4 valgomus šaukštus vandens ir sumalkite. Jei matote, kad masė yra per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens. Įdaro konsistensija turi būti kaip tepamo sūrio.

5. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Šiek tiek perminkykite ant miltuoto paviršiaus. Padalykite į dvi lygias dalis. Iš kiekvienos iškočiokite 25 cm diametro apskritimą. Tešla bus minkšta ir šiek tiek lipni, žiūrėkite, kad jums nepriliptų prie stalo!

6. Tolygiai paskleiskite po pusę datulių įdaro ant kiekvieno tešlos apskritimo, palikdami vietos nuo kraštų apie 2 cm. Tešlą supjaustykite į 8 dalis, lyg pjaustytumėt picą, kiekvieną gautą trikampį vyniokite nuo išorės į vidų.

7. Dėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.