Ingredientai
- Kreminis sūris 170 g kambario temperatūros; tešlai
- Sviestas 170 g kambario temperatūros; tešlai
- Cukrus 30 g tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Grietinė 60 ml tešlai
- Miltai 200 g tešlai
- Datulės 100 g šviežių; įdarui
- Lazdynų riešutai 100 g įdarui
- Rudasis cukrus 3 valg. š. įdarui
- Vanduo 1 valg. š. arba pagal poreikį; įdarui
Kaip gaminti
1. Į virtuvės kombainą sudėkite kreminį sūrį, sviestą, suberkite cukrų ir žiupsnį druskos. Ir lėtai viską išmaišykite. Tuomet supilkite pusę grietinės ir suberkite pusę miltų. Vėl įjunkite kombainą ir išmaišykite. Labai kruopščiai nereikia, tiesiog, kad susimaišytų. Tuomet supilkite likusią grietinę ir miltus, vėl išmaišykite.
2. Tešlą išimkite ir suminkykite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvai 1 valandai arba geriausia per naktį.
3. Pagaminkite įdarą. Jei naudosite džiovintas datules, tuomet jas reikėtų užpilti verdančiu vandeniu, uždengti ir palaikyti 10 min., nupilti vandenį ir tuomet naudoti. Aš naudojau šviežias datules, kurios yra minkštos, todėl nieko nebedariau, tik išėmiau kauliukus.
4. Riešutus ir cukrų suberkite į kombainą ir sumalkite iki „šlapio smėlio“ konsistencijos. Tuomet sudėkite datules, įpilkite 3–4 valgomus šaukštus vandens ir sumalkite. Jei matote, kad masė yra per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens. Įdaro konsistensija turi būti kaip tepamo sūrio.
5. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Šiek tiek perminkykite ant miltuoto paviršiaus. Padalykite į dvi lygias dalis. Iš kiekvienos iškočiokite 25 cm diametro apskritimą. Tešla bus minkšta ir šiek tiek lipni, žiūrėkite, kad jums nepriliptų prie stalo!
6. Tolygiai paskleiskite po pusę datulių įdaro ant kiekvieno tešlos apskritimo, palikdami vietos nuo kraštų apie 2 cm. Tešlą supjaustykite į 8 dalis, lyg pjaustytumėt picą, kiekvieną gautą trikampį vyniokite nuo išorės į vidų.
7. Dėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai