6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais Helovinui

Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais
Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Helovino skanėstai paprastai būna gal kiek kraupoki, tačiau labiau juokingi. Tokie, kaip šie trapūs sausainiai, kuriuos apspito šokoladiniai voriukai.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į didelį dubenį dėkite sviestą, riešutų sviestą bei abiejų rūšių cukrų ir sukite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa ir puri (šiam darbui galite naudoti ir virtuvės kombainą). Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir dar pasukite, kol masė taps vientisa.

2. Kitame dubenyje sumaišykite sausuosius ingredientus – persijotus miltus, kepimo miltelius bei druską. Visą šį mišinį supilkite į sviesto, cukraus, kiaušinių masę ir gerai išmaišykite, o tada greitai suminkykite minkštą tešlą (gali reikėti įdėti dar šiek tiek miltų, tačiau nepersistenkite). Suvoliokite tešlą į rutulį ir dėkite 15-ai min. į šaldytuvą.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.

4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir voliokite iš jos nedidelius graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Sudėkite po 12 rutuliukų į kiekvieną skardą, dėkite skardas į orkaitę ir kepkite 8 min. Tada skardas išimkite ir naudodami patogų virtuvės įrankį buku koteliu įspauskite kiekvieno sausainio centre duobutę (vėliau, sausainiams iškepus, „sodinsite“ į ją saldainį – tai yra voriuko kūnelį). Kepkite sausainius dar 7–10 min., kol taps auksiškai rusvi.

5. Leiskite sausainiams beveik visiškai atvėsti – jie turi būti kiek šilti, tačiau ne karšti, ir „sodinkite“ į padarytas duobutes po apvalų saldainiuką (jei sausainis bus pakankamai šiltas, saldainis prilips, jei neprilimpa, tam naudokite ištirpintą šokoladą).

6. Virš garų vonelės ištirpinkite gabaliukais sulaužytą šokoladą. Šiuo skystu šokoladu nupieškite ant kiekvieno sausainio 8 voriuko kojas, taip pat naudokite jį kaip klijus cukrinėms akytėms priklijuoti (kaip minėta anksčiau, jo gali prireikti ir kūneliams priklijuoti).

7. Palaukite, kol kojytės sustings, akytės gerai prilips, o tada tiekite voriukus ant stalo.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.