Ingredientai
- Miltai 200 g
- Sviestas 100 g kambario temperatūros sviestas arba kepiniams skirtas margarinas
- Cukrus 75 g 25 g tešlai ir 50 g įdarui
- Vanilinis cukrus 4 arbat. š. po 2 arbat. š. tešlai ir įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. po trynį tešlai ir įdarui
- Grietinė 90 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 arbat. š. žievelės tešlai ir likusi dalis arba visos citrinos nutarkuota žievelė įdarui
- Aguonos 100 g maltos – įdarui
- Pienas 3 valg. š. karštas – įdarui
- Romas 2 valg. š. galite keisti romo esencija – įdarui
- Razinos 80 g įdarui
- Miltelinis cukrus 1 valg. š. apibarstyti
Kaip gaminti
- Sviestą išsukite su cukrumi (nepamirškite ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu.
- Supilkite grietinę, suberkite citrinos žievelę, persijotus miltus ir kepimo miltelius.
- Užminkykite tešlą. Gerai išminkiusios, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 min. dėkite į šaldytuvą.
- Į dubenį berkite maltas aguonas, užpilkite ant jų karštą pieną, suberkite razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilkite romą ir kiaušinio trynį. Viską išmaišykite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Ant stalo paviršiaus pabarstykite miltų. Iškočiokite tešlą, dėkite aguonų įdarą, paskleiskite jį per visą plotą.
- Susukite atsargiai į ritinėlį, gražiai užspauskite abu galus ir dėkite į orkaitę (šiaip rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėlius, galbūt gražiau iškepa, bet kuriuo atveju kaip pasirinksit – skonio nesugadinsit:)).
- Kepkite 25–30 minučių. Atvėsinkite ir apibarstykite milteliniu cukrumi. Skanaus!!
Receptą atsiuntė Rita Matulkaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita