Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt. vidutiniai
- Alus 350 ml šviesaus
- Miltai 200 g gali reikėti kiek daugiau
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Aliejus 0,5 l kepimui
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai paruoškite baklažanus. Nupjaukite galus ir suraikykite maždaug pusės centimetro storio griežinėliais. Sudėkite baklažanus į koštuvą ir pasūdykite. Palikite pusvalandžiui, tada gausiai nuplaukite vandeniu ir leiskite jiems išdžiūti.
2. Tuo metu pasiruoškite tešlą. Į dubenį supilkite alų ir po truputį dėdami miltus maišykite. Tešla turi būti nei per skysta, nei per tiršta, kad apliptų bakalažanus. Įdėkite druskos, pipirų ir pusvalandį atvėsinkite šaldytuve, kad tešla pastingtų.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir po vieną griežinėlį pamirkydami tešloje kepkite po kelias minutes kiekvieną pusę, kol gražiai pagels. Aliejaus turi būti gausiai.
4. Išdėliokite iškeptus griežinėlius ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Galima valgyti vienus, tinka ir jogurtinis padažas su česnakais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis