Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 6 st. didelės
- Migdolai 1 st. 1/2 st. stambiai supjaustytų
- Riešutai 1 sauja karijų
- Alyvuogių aliejus 1 st. 1,5 st. - tyro
- Klevų sirupas 1 st. 1,5 st.
- Medus 6 valg. š.
- Rudasis cukrus 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Dideliame dubenyje sumaišykite dribsnius ir riešutus.
2. Aliejų, klevų sirupą, medų ir cukrų truputį pašildykite, kad medus ištirptų ir susimaišytų su aliejumi. Nebijokite įdėti druskos, ji paįvairina granolos skonį.
3. Sumaišykite skystus ingredientus su biriais ir išskleiskite gautą mišinį plonu sluoksniu ant kepimo popieriumi uždengtos skardos. Kepkite maždaug 2 val. žemoje temperatūroje (120 °C), kol dribsniai įgaus lengvai rusvą atspalvį ir taps traškūs.
4. Kas pusvalandį viską gerai išmaišykite. Tada leiskite granolai atvėsti. Dribsniai turi būti visiškai sausi, tik tada bus tikrai traškūs.
5. Suberkite į sandarų indą ir laikykite sausoje vėsioje vietoje. Patiekite su graikišku jogurtu ir papuoškite šviežiomis uogomis.
Granolą ruošė ir aprašė Lina Tuskėnaitė
Plačiau skaitykite: Kas ta granola?
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių