Ingredientai
- Kriaušės 5 vnt.
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Sviestas 150 g 100 - tešlai ir 50 - traškiam sluoksniui
- Grietinėlė 100 ml
- Martinis: 50 ml
- Apelsinai 1 vnt. 1 valg. š. - nutarkuotų žievelių
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Avižiniai dribsniai 1 st. trečdalis - traškiam sluoksniui
- Cukrus 3 valg. š. traškiam sluoksniui
- Riešutai 3 valg. š. maltų - traškiam sluoksniui
- Džiūvėsiai 2 valg. š. traškiam sluoksniui
- Medus 2 valg. š. traškiam sluoksniui
Kaip gaminti
- Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Kriaušes su žieve gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius.
- Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite grietinėlę, martinį, suberkite prieskonius ir apkepkite kriaušių puseles. Išgriebtas nuvarvinkite.
- Tešlos lakštą supjaustykite didesniais nei kepimo indeliai kvadratėliais, kad įklojus krašteliai užsilenktų. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio dėkite po nuvarvintą kriaušės puselę.
- Paruoškite traškųjį sluoksnį: dubenėlyje sumaišykite dribsnius, riešutus, džiūvėsėlius, apšlakstykite skystu medumi, užtarkuokite atšaldyto sviesto ir kapokite masę peiliu, kol gausite trupinius.
- Jais apiberkite kriaušes. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita