Ingredientai
- Pekino kopūstas 0,5 vnt. arba 2 stiklinės pjaustytų
- Raudongūžis kopūstas 0,25 vnt. arba 2 stiklinės pjaustytų
- Morkos 2 st. juostelėmis pjaustytų
- Svogūnų laiškai 1 vnt. ryšelis
- Kalendros 1 vnt. ryšelis
- Žemės riešutai 1 st.
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt. didelė
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Riešutų sviestas 2 valg. š. žemės riešutų; padažui
- Sojos padažas 4 valg. š. padažui
- Ryžių actas 2 valg. š. padažui
- Sezamų aliejus 4 valg. š. skrudintų sezamų; padažui
- Aitriosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai orkaitėje iškepkite vištienos krūtinėlę. Įtrinkite ją druska, pipirais, aliejumi ir pašaukite 20-25 minutėms į iki 200°C laipsnių įkaitintą orkaitę.
2. Kol vištiena kepa, supjaustykite daržoves. Atskirai plonomis juostelėmis supjaustykite pekino ir mėlynuosius kopūstus bei morkas. Svogūnų laiškus sukapokite kartu su kalendrų lapeliais. Viename didesniame arba keliuose atsiruose mažesniuose dubenėliuose gražiai atsiromis krūvelėmis sudėliokite visas supjaustytas daržoves, palikite vietos ir vištienai.
3. Žemės riešutus pakepinkite keptuvėje neaukštoje temperatūroje apie 10 minučių, kol riešutai apskrus. Karts nuo karto juos pamaišykite, kad nepridegtų. Palikite pravėsti.
4. Paruoškite padažą. Žemės riešutų sviestą gerai išmaišykite su ryžių actu ir sojų padažu bei supylę į užsukamą stiklainį gerai sukratykite. Tada supilkite skrudintų sezamų aliejų, berkite aitriąsias paprikas ir vėl gerai pakratykite.
5. Iškepusią vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėsmis ir suberkite šalia daržovių. Į salotų dubenėlio vidurį berkite skrudintus riešutus, o ant jų pilkite paruoštą salotų padažą. Išmaišykite ir skanaukite. Šios salotos skanios tiek su šilta, tiek ir su šalta vištiena.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų