Ingredientai
- Menkė 400 g filė
- Avižiniai dribsniai 4 valg. š. greitai paruošiami
- Sezamo sėklos 4 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 2 valg. š.
- Aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apipilkite išspaustomis citrinų sultimis, aliejumi. Palikite pusvalandžiui pastovėti.
2. Kiaušinį išplakite su šiek tiek vandens. Dribsnius sumaišykite su sezamais. Žuvį išimkite iš marinato, nusausinkite ir apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje bei dribsnių ir sezamų sėklų mišinyje.
3. Žuvies gabaliukus sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes arba kol gražiai parus.
4. Žuvį galite valgyti su majonezu, sumaišytu su pomidorų ar kitu mėgstamu padažu. Taip pat skanu su šviežiomis daržovėmis.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita