Ingredientai
- Smidrai 8 vnt. storesnių šviežių žaliųjų
- Špinatai 100 g jaunų
- Gražgarstės 100 g
- Džiovinti pomidorai 40 g aliejuje konservuotų
- Sūris 1 valg. š. bet kurio patinkančio tarkuoto ar trupinto kietesnio
- Riešutai 3 valg. š. pakepintų ir stambiai kapotų be odelės (tinka žemės, lazdynų riešutai, pistacijos, migdolai, anakardžiai)
- Kedrinės pinijos 3 valg. š.
- Bazilikai 5 vnt. švieži lapeliai
- Mėtos 5 vnt. švieži lapeliai
- Petražolės 2 vnt. šakelės
- Citrinos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 0,3 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Sausoje keptuvėje pakepinkite kedrines pinijas ir leiskite atvėsti.
2. Nulauždami galiukus pašalinkite kietąsias sumedėjusias šparagų dalis, nuplaukite, nusausinkite, o tada tarka ar skustuku supjaustykite išilgai ilgomis plonomis drožlėmis.
3. Pagaminkite žalią padažą: smulkiai sukapokite baziliką, petražoles ir mėtą, sumaišykite su 6 šaukštais aliejaus, 6 šaukštais citrinos sulčių, įberkite po žiupsnį druskos ir pipirų.
4. Į lėkštę dėkite nuplautus ir nusausintus špinatus, gražgarstes, šparagų drožles, juostelėmis pjaustytus pomidorus. Užpilkite žolelių padažu ir užbaikite salotų ruošimą pabarstydami riešutais (ir, jei norite, sūriu).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos