Ingredientai
- Kukurūzų traškučiai: (1 pakelis) 1 arbat. š.
- Faršas 400 g avienos - įdarui
- Aliejus 2 valg. š.
- Pomidorai 3 vnt. 3 - 4 prinokę - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Česnakai 2 skiltelės 2 - 3 - įdarui
- Vynas 1 st. pusė st. raudono sauso
- Pomidorų pasta: (įdarui) 2 valg. š.
- Citrinos 2 vnt. žalios - įdarui
- Aitrioji paprika 1 vnt. įdarui
- Pupelės 250 g indelis raudonos, konservuotos - įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Druska 1 žiupsnelis įdarui
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. pagal skonį - įdarui
Kaip gaminti
1. Susmulkinkite svogūną ir apkepkite su faršu. Kepamą faršą pertrinkite šakute. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, paskui kelioms sekundėms įmeskite į šaltą vandenį, išimkite ir nulupkite. Pomidorus perpjaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite tik minkštimą, sudėkite į faršą, supilkite vyną ir ant mažos ugnies troškinkite. Sudėkite pjaustytą aitrųjį pipirą, grūstą česnaką, įberkite pipirų, druskos, maltos saldžiosios paprikos, sudėkite pastą ir troškinkite apie 30 minučių.
2. Baigdami troškinti suverskite pupeles ir apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis. Padažą tiekite supylę ant traškučių, šalia padėkite žaliųjų citrinų griežinėlių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita