Ingredientai
- Bulvės 1,5 g nuskustų ir sutarkuotų plonomis juostelėmis
- Sviestas 150 g tirpinto
- Šoninė 150 g rūkytos, smulkiai supjaustytos
- Petražolės 1 sauja smulkintų
- Sultenės 100 g
- Kiaušiniai 8 vnt. išvirti be lukštų
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Grietinė 120 g krienų padažui
- Krienai 2 valg. š. krienų padažui
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, sviestą, petražoles ir šoninę, pagardinkite druska ir pipirais.
2. Įkaitinkite keptuvę nepridegančiu paviršiumi iki vidutinės kaitros. Dėkite po kaupiną šaukštą paruoštos bulvių masės ir gerai išlyginkite paviršių, suplodami masę tolygiai, kad gautumėte apvalius kuo plonesnius skrebučius. Kepkite apie 6 minutes, tada apverskite ir dar tiek pat kepkite kitą pusę (skrebučiai turi būti traškūs).
3. Paruoškite krienų padažą: sumaišykite grietinę ir krienus.
4. Lėkštėse keliais aukštais sudėliokite skrebučius, perklodami tarp jų sluoksnį sultenių, o ant viršaus uždėkite vieną arba du be lukšto virtus kiaušinius. Patiekite iškart, su krienų padažu.
*Geriausia tiks tarka, kurios akutės plonesnės nei tradicinė lietuviška „burokinė“ tarka. Taip pat tiks „julienne“ tipo pjaustyklės ir mandolinos (rinkitės patį smulkiausią peiliuką). Blogiausiu atveju, jei neturite nei vienos nei kitos, tarkuokite įprasta „burokine“ tarka.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams