Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. kambario temperatūros
- Miltai 300 g
- Kakava 150 g
- Cukrus 336 g
- Druska 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Sviestas 120 g kambario temperatūros
- Cukraus pudra 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi.
2. Į atskirtą indą įsijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
3. Į sviesto ir cukraus masę muškite po vieną kiaušinį ir maišykite tol, kol sumušite visus kiaušinius.
4. Kai sudedate visus kiaušinius ir išmaišote, suberkite miltų mišinį. Darsyk viską išmaišykite.
5. Apdenkite sausainių masę maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą vienai valandai.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
7. Imkite valgomąjį šaukštą ir kabinkite po truputį sausainių masės. Delnais suformuokite rutuliukus.
8. Suformuotą rutuliuką dėkite į indą su cukraus pudra ir apvoliokite taip, kad visas sausainis pasidengtų tolygiai.
9. Dėkite sausainius ant skardos su kepimo popieriumi.
10. Kepkite sausainius apie 8-10 min. Ištraukę iš orkaitės palaukite 5 minutes. Perkelkite sausainius ant vėsinimo grotelių ir pilnai atvėsinkite.