Ingredientai
- Kiauliena 1500 g su odele
- Juodieji pipirai 2 arbat. š. SANTA MARIA grūstų
- Druska 1 arbat. š. SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio
- Apelsinai 2 vnt. sulčių – šviežiai spaustų
- Citrinos 2 vnt. sulčių – šviežiai spaustų
- Aitrioji paprika 1 valg. š. 1–2 SANTA MARIA ANCHO STYLE
Kaip gaminti
- Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių.
- Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis.
- Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.
- Kitą dieną padėkite kiaulieną ant folija išklotos kepimo skardos ir, uždengę mėsą folija, apie 30 min. kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C, kepkite dar apie 1,5 valandos. Jei kepimo skarda išdžiūva, įpilkite šiek tiek vandens.
- Jei norite kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 min. paskrudinkite, kol kepsnys paruduos. Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais.
- Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų čatniu. Skanaus!
- Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Prieskoniai „Santa Maria“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita