Ingredientai
- Migdolų sviestas 200 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sviestas 100 g kambario temperatūros; ar lydyto ghee, arba abiejų mišinio
- Migdolų miltai 60 g
- Miltai 110 g arba begliutenių miltų mišinio
- Rudasis cukrus 140 g smulkaus nerafinuoto
- Soda 1 arbat. š.
- Citrinos sultys 2 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š. jūros
Kaip gaminti
1. Išsukite sviestą ir cukrų iki lengvos. balsvos masės. Sudėkite migdolų sviestą, suberkite druską. Įmuškite kiaušinį, išmaišykite, kad tolygiai pasiskisrytų, o tada dėkite citrinos sultimis nugesintą sodą, vėl išmaišykite.
2. Suberkite ir abiejų rūšių miltus, pamaišykite masę, o tada suformuokite iš jos rutulį ir dėkite į šaldytuvą 20-iai minučių.
3. Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.
4. Naudodami šaukštą iš tešlos formuokite pusrutuliukus ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos didelės skardos. Palikite vietos tarp sausainių, nes kepdami jie plėsis į šonus.
Šiek tiek paspauskite kiekvieną sausainį šakute, dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 10 min. arba kol sausainiai taps švelniai rusvi.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė