Ingredientai
- Bulvės 800 g
- Kiaušiniai 3 vnt. 2 tryniai ir 1 kiaušinis piršteliams apvolioti
- Miltai 80 g
- Džiūvėsiai 80 g malti
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Išvirtas bulves gerai nuvarvinkite, kelis kartus permalkite mėsmale ir sukrėskite į gilesnį dubenį.
3. Į dar karštą košę įmaišykite sviesto, įmuškite trynius. Pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Iš paruoštos košės drėgnomis rankomis formuokite plonus pirštelius, pavoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite karštuose riebaluose, kol apskrus.
Plačiau skaitykite: „Kulinarinė idėja: kitoks bulvių garnyras“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita