Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 450 g
- Sviestas 70 g
- Miltai 100 g
- Citrinos 1 vnt. žievelės
- Cukrus 140 g
- Kiaušiniai 2 vnt. tik baltymai
- Druska 1 žiupsnelis
- Abrikosai 75 g prinokę
- Spanguolės 75 g prinokusios
- Bruknių džemas: 125 g
- Miltelinis cukrus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite. Lakštų kraštus įpjaukite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 12 minučių.
2. Ištirpintą ir ataušintą sviestą supilkite į išsijotus miltus, suberkite citrinos žieveles, įberkite 60 g cukraus, išmaišykite ir įdėkiteį šaldytuvą. Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos plakite kol susidarys standžios putos, suberkite cukrų ir dar plakite, kol virs tiršta mase. Sudėkite supjaustytus abrikosus, suberkite spanguoles, atsargiai išmaišykite.
3. Apkepusius paplotėlius aptepkite bruknių džemu, šaukštu užkrėskite baltymų masės, išlyginkite, ant viršaus užbarstykite atšalusių sviesto ir miltų trupinių. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 15–18 minučių. Patiekite apibarsčius milteliniu cukrumi.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“