Ingredientai
- Lazdynų riešutai 250 g
- Miltelinis cukrus 180 g
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli baltymai
- Konjakas: 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Lazdynų riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir apie 10 minučių skrudinkite 200 C karščio orkaitėje. Kai atvės, pirštais nutrinkite luobeles.
2. Apie 200 g branduolių sumalkite kavamale, likusius susmulkinkite. Kiaušinių baltymus plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps standi. Toliau plakdama įmaišykite miltelinį cukrų, konjaką. Į plaktus baltymus mediniu šaukštu atsargiai įmaišykite maltus ir smulkintus riešutus.
3. Kepimo popieriumi ištiestoje ir plonai aliejumi pateptoje skardoje šaukštu iš gautos masės suformuokite apvalius sausainėlius. Kepkite 160 C karščio orkaitėje apie valandą. Ištraukusi palikite atvėsti, tik tada išimkite iš skardos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita