Ingredientai
- Ryžiai 30 g 12 lakštų - galima nusipirkit parduotuvėje
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Morkos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Grybai 200 g šviežių voveraičių
- Česnakai 1 skiltelės didelė
- Sojų padažas 1 arbat. š.
- Padažas: teryaki 1 arbat. š.
- Aliejus 1 st. kepti
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. daržovėms apkepti
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 100 g malti
Kaip gaminti
1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą. Supjaustykite šiaudeliais morką ir svogūną ir apkepkite juos su apvirtomis voveraitėmis bei česnaku. Apkepę daržoves, įpilkite sojų, paskui teryaki padažo.
2. Ryžių lakštą kelioms sekundėms pamerkite į šiltą vandenį, kad suminkštėtų. Stalo paviršių patepkite aliejumi, ant jo dėkite ryžių lakštą, ant lakšto – paruoštą įdarą. Lakštą suvyniokite kaip lietinį blyną.
3. Išplakite kiaušinį. Suvyniotą ryžių lakštą su įdaru pamerkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje, kol apskrus. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita