Ingredientai
- Šalavijai 100 g sauja
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Kukurūzų krakmolas 3 valg. š.
- Aliejus 1 st. augalinio tinkančio gruzdinimui
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Iš kiaušinio ir kukurūzų krakmolo užmaišykite tešlą, pasūdykite, įberkite pipirų.
2. Šalavijų lapelius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Nedideliame puode įkaitinkite maždaug pusę litro aliejaus. Šalavijų lapelius panardinkite į tešlą ir meskite į puodą su aliejumi.
3. Kepkite, kol gražiai parus. Tinka valgyti su saldžiu sojų padažu (teriyaki).
Šalavijų skonis pikantiškas, kartokas, dėl to jų reikėtų vartoti saikingai. Jais tinka skaninti žuvis, kiaulieną, itališkus patiekalus, ėrieną, paukštieną, miltinius patiekalus, ryžius ir pomidorus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita