Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Cukrus 150 g
- Rudasis cukrus 30 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 150 g
- Viso grūdo miltai 40 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Aliejus 1 valg. š. (vaflinei patepti)
Kaip gaminti
Tešla
- Sviestą supjaustykite ir išlydykite dubenėlyje. Tai galite padaryti ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.
- Į didelį dubenį sudėkite kiaušinius, baltą ir rudą cukrų, įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išplakite, kol masė švelniai suputos. Tam skirkite ~3 min.
- Atskirame inde sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
- Į kiaušinio ir cukraus plakinį supilkite pusę miltų – viską išplakite. Tuomet įdėkite likusią dalį miltų ir dar kartą išplakite.
- Į tešlą supilkite išlydytą, tačiau ne karštą sviestą ir išplakite iki vientisos masės.
Kepimas
- Jei jūsų vaflinė ne nauja – prieš kepant pirmą vaflį ją patepkite aliejumi.
- Įkaitinkite vaflinę. Kantriai palaukite, kadangi kitaip pirmas vaflis prilips ir bus ganėtinai sunku išvalyti vaflinę.
- Į įkaitintą vaflinę dėkite šaukštą tešlos, greitai uždenkite ir kepkite vieną/kitą minutę, kol vaflis įgaus gražią rudą spalvą. Kepimo laikas priklauso individualiai nuo vaflinės – tad po pirmų 3 vaflių atrasite jums tinkamą laiką.
- Iškepusius vaflius iš karto suvyniokite (jie greitai stingsta) ir tik tuomet dėkite naują šaukštą tešlos į vaflinę.
- Patiekite atvėsusius vaflius. Iš šios normos pavyks pagaminti apie 20-25 vaflius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Tinklaraštis „Skanios dienos“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Užgavėnės, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita