Ingredientai
- Vištiena 500 g viščiukų sparneliai
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai
- Sviestas 70 g
- Sūris 130 g
- Aliejus 2 valg. š. augalinis
- Majonezas 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
- Sparnelius pabarstykite druska, pipirais, dėkite šaukštą majonezo ir laikykite kambaryje apie 30 minučių (arba šaldytuve – 2 val.).
- Į dubenėlį dėkite 70 g sviesto (apie 2 šaukštus), įmuškite kiaušinių trynius.
- Suberkite smulkia trintuve sutarkuotą fermentinį sūrį. Dubenėlį kiškite į mikrobangų krosnelę (ar įkaitintą orkaitę) kokiai 15 sekundžių, kad aptirptų sūris. Išmaišykite.
- Kiekvieną viščiuko sparnelį apvoliokite tame kiaušinio ir sūrio plakinyje, paskui – džiūvėsėliuose.
- Dėkite sparnelius į kepimo skardą, šaukite ją į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.