Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 450 g
- Pasukos 1 puodelis raugintos
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Pienas 3 valg. š.
- Duona 100 g ¾ puodelio duonos trupinių
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovinti
- Pipirai 1 arbat. š. 1/6 arbat. š. kajano pipirų vištienai ir 1/4 arbat. š. padažui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai malti
- Druska 1 arbat. š.
- Aliejus 40 ml
- Majonezas 100 g padažui
- Medus 2 valg. š. padažui
- Garstyčios 2 valg. š. padažui
- Pomidorų padažas 2 valg. š. padažui
- Paprikos 2 g 1/4 arbat. š. maltos rūkytos paprikos - padažui
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, kvadratiniais ar stačiakampiais. Sudėkite į dubenį, užpilkite raugintomis pasukomis ir išmaišykite. Uždenkite dangteliu ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.
- Viename dubenyje išplakite kaiušinį su pienu.
- Kitame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, raudonėlius, kajano pipirus, juoduosius pipirus ir druską.
- Iš šaldytuvo išimtus ir šiek tiek nusausintus vištienos gabalėlius po vieną iš pradžių merkite į kiaušinių plakinį, taip, kad visas gabalėlis pasidengtų šiuo plakiniu. Tuomet kruopščiai apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje. Perkelkite paruoštus vištienos gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Apšlakstykite (arba geriausia – apipurškite) vištienos gabalėlius trupučiu aliejaus.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol vištiena iškeps, o išorė bus traški.
PARUOŠKITE PADAŽĄ
- Kol vištienos gabalėliai kepa, paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite visus reikiamus produktus iki vientisos masės.
- Vištienos gabalėlius patiekite karštus arba kaip šaltą užkandį.