Ingredientai
- Kalakutiena 1 kg krūtinėlė
- Trešnės (be kauliukų) 300 g
- Salierai 2 vnt. lapkočiai
- Lazdynų riešutai 70 g smulkintų
- Batonas 1 riekės
- Alyvų aliejus 2 valg. š.
- Šalavijai 3 valg. š. susmulkintų šviežių lapelių
- Rozmarinai 1 valg. š. susmulkintų šviežių
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Mėsą įpjaukite taip, kad susidarytų gili “kišenė”. Tada įtrinkite druskos, pipirų ir rozmarinų mišiniu (ir “kišenės” vidų). Palikite 2–3 valandoms.
2. Paruoškite įdarą: keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, jame patroškinkite nedideliais gabaliukais supjaustytus salierus, suberkite trešnes, sutrupintą batoną, šalavijus, truputį pasūdykite ir maišydami pakaitinkite iki virimo.
3. Šiek tiek pravėsusį įdarą sukimškite į mėsos “kišenę”, o kraštą susiūkite arba susmeikite virtuviniais smeigtukais. Paruoštą krūtinėlę dėkite į kepimo indą, aptepkite likusiu aliejumi, įpilkite šlakelį vandens ir kepkite 190°C karštumo orkaitėje apie valandą, retkarčiais palaistydami susidariusiu skysčiu.
4. Prieš patiekiant siūlus arba smeigtukus ištraukite.
Patarimas. Taip paruoštą krūtinėlę skanu valgyti ir šaltą. Tuomet mėsą griežinėliais pjaustykite prieš pat patiekdami. Įdaras neištekės, jei kalakutų krūtinėlė bus bent kelias valandas palaikyta šaldytuve.