Ingredientai
- Vištiena 1 vnt. višta
- Jautiena 250 g filė
- Kiauliena 300 g mažos filė
- Kumpis 150 g virto jautienos labai plonai pjaustyto
- Sviestas 50 g
- Džiūvėsiai 70 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sūris 1 st. 0,5 - tarkuoto fermentinio
- Žemės riešutai 2 valg. š. smulkintų
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Petražolės 1 valg. š. šviežių smulkintų
- Špinatai 50 g lapų
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Vištą nukaulinkite (prapjaukite nugaros dalyje, kad kuo daugiau mėsos liktų prie odos ir odą palikite vientisą, kad būtų galima ištiesti).
- Nukaulintą vištieną apibarstykite prieskoniais, druska, pipirais.
- Jautienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis, pasūdykite. Taip pat pasūdykite ir kiaulienos filė.
- Į keptuvę dėkite 50 g sviesto, 2 šaukštus aliejaus ir dėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus.
- Pakepinkite, kol suminkštėja. Palikite kelioms minutėms atvėsti.
- Tada dėkite susmulkintas petražoles, džiūvėsėlius, smulkintus riešutus, įmuškite kiaušinį ir viską sutrinkite trintuvu.
- Vištieną ištieskite oda į apačią, ant jos dėkite nuplautus špinatų lapus, ant jų dėkite juostelėmis pjaustytą jautienos filė, tada tepkite trintuvu sutrintą masę (svogūnų, džiūvėsių, riešutų), tada ties viduriu dėkite virto jautienos kumpio griežinėlius ir galiausiai kiaulienos filė.
- Viską gražiai susukite, vištienos odos kraštus susiūkite siūlu, tada dar apriškite šį vyniotinį siūlu.
- Vyniotinį aptepkite išplaktu kiaušinius ir truputį apšlakstykite alyvuogių aliejumis.
- Tada dėkite į kepimo rankovę, o po to į skardą, kurią iki pusės pripilkite vandens.
- Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie vieną valandą.
- Iškeptą kepsnį išimkite į lėkštę ir paliekite kelioms minutėms atvėsti.
- Tada išimkite siūlus ir atsargiai pjaustykite.
Skanaus!
Receptą arsiuntė Gintarė Kamandulytė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita