Ingredientai
- Bulvės 3 vnt. didelės, nuluptos ir kubeliais supjaustytos
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Parmezano sūris 3 valg. š. tarkuoto
- Svogūnų laiškai 1 valg. š. smulkintų
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Sviestas 2 valg. š. tirpinto
- Šoninė 125 g keptos
- Mocarelos sūris 125 g tarkuoto
- Čederio sūris 125 g tarkuoto
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite kepsninę.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių kubelius, smulkintą svogūną, parmezano sūrį, svogūnų laiškus, druską ir pipirus. Visą mišinį perdėkite ant plataus folijos lakšto ir apšlakstykite sviestu.
3. Bulves visiškai uždenkite folija ir patikrinkite, ar sandariai užlenkėte kraštus.
4. Paruoštas bulves perkelkite ant grotelių ir kepkite apie 20 minučių iš abiejų pusių, kol bulvės suminkštės.
5. Atsargiai atidenkite foliją ir apibarstykite karštas bulves šonine bei sūriais. Uždenkite ir dar kartą perkelkite į kepsninę, kepkite apie 3–5 min., kol ištirps sūriai. Tuomet bulves atidenkite, leiskite išeiti garams ir ragaukite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis