Ingredientai
- Bulvės 3 vnt. 3 - 4
- Brokoliniai kopūstai 500 g
- Sviestas 40 g
- Vynas 2 valg. š. balto
- Grietinėlė 200 ml
- Jogurtas 80 g natūralus
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite, smulkiai supjaustykite, suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir truputį pavirkite. Suberkite nuplautus ir supjaustytus brokolius, virkite, kol daržovės suminkštės. Įdėkite sviesto, supilkite vyną, grietinėlę ir virkite dar apie 5 minutes.
2. Sriubą (saują brokolių palikite) ištrinkite per sietelį ir atvėsinkite. Tyrę išplakite su jogurtu, paskaninkite citrinų sultimis, druska, pipirais.
3. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, įdėkite smulkiai supjaustytų virtų brokolių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė