Ingredientai
- Porai 1 vnt. nedidelis
- Bulvės 4 vnt. didelės
- Vištienos sultinys 1 l naminio
- Kukurūzai 2 vnt. burbuolių
- Laurų lapai 2 vnt.
- Pipirai 3 vnt. kvapniųjų grūdelių
- Sviestas 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir virkite sultinyje kartu su lauro lapeliais ir kvapiaisiais pipirais, kol suminkštės.
- Tada lauro lapelius ir pipirus išgriebkite iš puodo. Išjunkite ugnį.
- Porą supjaustykite griežinėliais, pakepinkite keptuvėje išlydytame svieste ir supilkite į puodą su bulvėmis.
- Jeigu reikia, pasūdykite, įberkite pipirų, tuomet sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
- Puodą vėl pastatykite ant ugnies ir sudėkite nuo burbuolių nupjaustytus kukurūzų grūdelius, pavirkite 4 min.
- Sriubą galite pagardinti grietinėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita