Ingredientai
- Bulvės 4 vnt.
- Salierai 100 g gumbo
- Daržovių nuoviras 1 l
- Saulėje džiovinti pomidorai 4 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Baltieji pipirai (pagal skonį, šviežiai maltų) 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 arbat. š. šviežių, pagal skonį
- Bazilikai 1 arbat. š. smulkintų, pagal skonį
- Sviestas 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Grietinėlė 40 ml riebios
- Kiaušiniai 1 vnt. pusė trynio
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir apie 15 min. pavirkite sultinyje kartu su smulkintais saulėje džiovintais pomidorais ir salierais.
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, kartu su bazilikais pakepinkite svieste, sukrėskite į puodą su bulvėmis ir dar 8 min. pavirkite. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite žalumynais, šviežiai maltais baltaisiais pipirais ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
3. Grietinėlę suplakite su puse naminio kiaušinio trynio, į plakinį įpilkite porą šaukštų sriubos ir išmaišykite. Galiausiai išplaktą grietinėlę supilkite į bulvienę, kiek pakaitinkite, tik neužvirinkite, ir patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita