Ingredientai
- Bulvės 750 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. gabalėlis
- Porai 1 vnt.
- Riebalų mišinys: (tepamas) 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Nuoviras: (daržovių) 1 arbat. š.
- Grietinėlė 2 valg. š. kremo
- Aliejus 4 valg. š.
- Šalavijai 100 g pusė saujos
- Avių sūris: (trupintas) 100 g
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, uždenkite ir palikite pastovėti.
2. Svogūnus, morkas, salierą ir baltąją poro dalį nuvalykite ir supjaustykite.
3. Riebalus įkaitinkite puode, sudėkite pjaustytas daržoves ir kepinkite 5 minutes. Sudėkite nusunktas bulves, apipilkite daržovių nuoviru ir virkite 45 minutes.
4. Daržoves sutrinkite trintuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite grietinėlės kremo.
5. Pusę saujos šalavijų lapelių pakepinkite 4 šaukštuose aliejaus. Ant sriubos užbarstykite trupinto avių sūrio, uždėkite šalavijų.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė