Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt. supjaustytas gabalėliais
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Cukinijos 500 g supjaustytų gabalėliais
- Česnakai 2 skiltelės susmulkintos arba sutrintos
- Pomidorai 2 vnt. apvirinti (nuluptos odelės) ir supjaustyti
- Ciberžolė 0,5 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
- Vištienos sultinys 600 ml arba daržovių
Kaip gaminti
1. Puode storu dugnu įkaitintame šaukšte alyvuogių aliejaus apkepinkite svogūnus, kol jie taps minkšti ir skaidrūs.
2. Suberkite cukinijas kartu su česnakais ir toliau kepinkite maišant, kol cukinijos truputį suminkštės. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, suberkite ciberžoles ir paprikas, įberkite druskos ir pipirų ir kepinkite maišydami apie 2–3 minutes.
3. Supilkite pašildytą sultinį ir uždengę virkite and vidutinės ugnies apie 10 minučių. Pabaigoje sriubą sutrinkite (galite trinti bulvių trintuve, nesijaudinant, kad liks nesutrintų gabalėlių, arba įmerkiamu plakikliu, arba supylę į elektrinį blenderį – iki visiškai vientisos konsistencijos).
4. Patiekite pagardinę grietinėle arba jogurtu (jei mėgstate), šviežiais bazilikų lapeliais ir paskrudintais batono gabalėliais, pakeptais su sūriu
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos