Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. didelė
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Bulvės 2 g nedidelių
- Sūris 250 g rūkyto lydyto sūrio (gali būti su kmynais)
- Sultinys 1 l daržovių arba kitą mėgstamą
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Kmynai 1 arbat. š. 0,5
- Ciberžolė 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 žiupsnelis mėgstamų
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Svogūną ir česnaką susmulkinkite.
- Bulves ir cukiniją nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Sūrį sutarkuokite (arba tiesiog smulkiai supjaustykite).
- Į puodą, kuriame bus verdama sriuba, įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto, suberkite smulkintus svogūnus ir česnakus, šiek tiek pakepinkite.
- Sudėkite cukiniją, pagardinkite druska, pipirais, kmynais, ciberžole ir žolelėmis.
- Viską šiek tiek pakepinkite ir sudėkite bulves.
- Supilkite sultinį ir viską virkite apie 20 min., kol daržovės suminkštės.
- Puodą nukelkite nuo ugnies ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu.
- Suberkite sūrį ir porą minučių pakaitinkite, kol jis ištirps.
- Viską vėl sutrinkite, kad neliktų sūrio gabalėlių.
- Sriubą skanu patiekti su duonos skrebučiais ar paskrudintais kumpio gabalėliais.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita