Ingredientai
- Česnakai 3 skiltelės
- Sultinys 300 ml daržovių ar vištienos
- Salierai 3 vnt. stiebai
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Pomidorai 2 vnt. skardinės - konservuotų
- Alyvuogių aliejus 50 ml kepimui
- Pomidorų pasta 1 valg. š. 1 - 2
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 valg. š.
- Prieskoniniai žalumynai 1 žiupsnelis džiovinto baziliko ar raudonėlio
Kaip gaminti
- Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
- Apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir salierą.
- Kuomet daržovės suminkštėja, berkite česnaką ir dėkite pomidorų pastą. Pakepkite 2–3 minutes.
- Tada suverskite konservuotus pomidorus, pilkite sultinį ir berkite apie 1 šaukštą cukraus.
- Uždenkite puodą ir virkite ant nedidelės ugnies apie 15 min.
- Į išvirusią sriubą berkite prieskonines žoleles ir sutrinkite trintuvu.
- Paruoštą sriubą patiekite su sūriu, skrebučiais, grietinėle ar pesto padažu.
Receptas iš tinklaraščio MAISTO KELIONĖS
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų