Ingredientai
- Daržovių sultinys 500 ml
- Grybai 500 g apvirtų miško grybų
- Bulvės 3 vnt. vidutinių
- Sūris 50 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Čiobreliai 1 žiupsnelis džiovintos čiobrelių viršūnėlės su žiedais
- Grietinėlė 200 ml riebios
- Laurų lapai 2 vnt.
- Muskatas 1 žiupsnelis malto
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
- Imkite puodą į jį įpilkite sultinį, sudėkite kubeliais susmulkintas bulves.
- Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies, kol tampa minkšti ir auksiniai.
- Prie svogūnų berkite grybus ir lauro lapus, pipirus, muskato, čiobrelių šakeles.
- Dar 5 min. pakepkite ir prieskoninės žolelės ištraukite lauk.
- Kai bulvės apverda (maždaug po 10 min. virimo), suberkite apkeptus grybus ir svogūnus.
- Pamaišykite, įberkite tarkuoto sūrio.
- Kai bulvės visiškai išverda, sriubą sutrinkite, įberkite pagal skonį druskos ir užbalinkite grietinėle.
- Valgoma su juoda rugine duona arba skrebučiais.
Receptą atsiuntė Ieva K.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita