Ingredientai
- Moliūgai 1,2 kg su oda, supjaustyto riekelėmis
- Aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. didelis, supjaustytas gabalėliais
- Česnakai 2 skiltelės didelės, susmulkintos
- Imbieras 1 valg. š. tarkuotos šviežios šaknies
- Raudonojo kario pasta 0,5 arbat. š. arba tiek pat curry prieskonių mišinio
- Daržovių sultinys 1 l
- Riešutų sviestas 2 valg. š. natūralaus žemės riešutų sviesto (be cukraus ir be druskos)
- Kokosų pienas 80 ml arba grietinėlės; ir dar šiek tiek patiekimui
- Ciberžolė 1 arbat. š. prieskoniai ir patiekimui
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š. prieskoniai ir patiekimui
- Cinamonas 0,3 arbat. š. prieskoniai ir patiekimui
- Čili paprikos dribsnių 0,25 arbat. š. arba pagal skonį; prieskoniai ir patiekimui
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį; prieskoniai ir patiekimui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį; prieskoniai ir patiekimui
- Žemės riešutai 0,5 sauja pasmulkintų kepintų; patiekimui
- Kalendros 1 sauja šviežių; patiekimui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Moliūgo juosteles suguldykite į kepimo skardą, truputį pašlakstykite aliejumi ir kepkite apie 35 min., kol suminkštės. Šiek tiek atvėsinkite ir nulupkite odelę, pasmulkinkite.
2. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir apkepinkite jame svogūnus, kol šie suminkštės, taps skaidrūs. Bebaigiant kepinti suberkite česnakus ir tarkuotą imbierą. Sudėkite curry pastą (arba suberkite curryprieskonius), suberkite visus likusius prieskonius, sudėkite apkepintą moliūgą ir maišydami pakepinkite kelias minutes. Supilkite sultinį ir viską virkite apie 15 minučių, kol daržovės taps visiškai minkštos.
3. Supilkite sriubą į elektrinį smulkintuvą (blenderį), sudėkite riešutų sviestą, supilkite grietinėlę ir sutrinkite iki vientisos glotnios masės. Pagardinkite druska ir pipirais.
4. Patiekite pabarstę trupintais kepintais žemės riešutais (galite trupučiu čili) ir šviežių kalendrų lapeliais, taip pat trupučiu kokosų pieno arba grietinėlės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos