Ingredientai
- Morkos 500 g
- Bulvės 150 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Apelsinai 3 vnt.
- Aliejus 2 valg. š. kepimui
- Daržovių sultinys 750 ml
- Kokosų pienas 200 ml neriebaus; galima naudoti ir neriebią grietinėlę
- Imbieras 1 valg. š. tarkuoto
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Sezamo sėklos 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį aliejuje. Pabaigoje į keptuvę įdėkite morkas, bulves.
2. Į puodą, kuriame bus verdama sriuba, sudėkite apkeptas daržoves, supilkite daržovių sultinį ir virkite apie 20 minučių.
3. Išspauskite apelsinų sultis, išimkite kuo daugiau minkštimo iš jų vidaus. Nutarkuokite vieno gerai nuplauto apelsino žievelę. Sudėkite viską į sriubą kartu su tarkuotu imbieru ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki tolygios masės.
4. Pagal skonį įdėkite druskos, pipirų, aitriosios paprikos. Įmaišykite kokosų pieną.
5. Keptuvėje lengvai paskrudinkite sezamų sėklas ir pabarstykite sriubą ją patiekdami.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos