Ingredientai
- Sviestas 2 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt. smulkinti
- Imbieras 1 valg. š. šviežio, smulkiai supjaustyto
- Česnakai 2 skiltelės traiškyto
- Morkos 4 vnt. didelių, nuskustų ir griežinėliais supjaustytų
- Pomidorai 2 vnt. supjaustytų, be žievelės (žievelę lengvai nulupsite keliom minuėtm pamerkę į vrdantį vandenį)
- Citrinos žievelė 1 arbat. š. tarkuotos
- Vištienos sultinys 3 st.
- Citrinos sultys 2 valg. š.
- Grietinėlė 4 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 4 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Ištirpdykite sviestą puode. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite maišydami iki geltonumo ir minkštumo. Sudėkite imbierą ir česnaką. Maišydami pakaitinkite kelias minutes.
2, Sudėkite morkas, pomidorus ir citrinos žievelę. Pakaitinkite maišydami minutę. Supilkite sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20 minučių, kol morkos suminkštės.
3. Atvėsinę sriubą sutrinkite trintuvėje (blenderyje). Supilkite tyrę į puodą, įpilkite citrinų sultis. Pasūdykite ir įberkite juodųjų pipirų pagal skonį.
4. Sušildykite sriubą ir pilkite į lėkštes. Pagardinkite šaukštu grietinėlės.
Tokią sriubą galite šildyti bei valgyti ir po dienos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos