Ingredientai
- Morkos 500 g
- Obuoliai 1 vnt. apie 180g
- Vanduo 850 ml
- Druska 3 arbat. š. nubrauktų arb. šaukštelių Himalajų druskos
- Agavų sirupas 1 valg. š. arba medaus
- Kalendros 3,5 arbat. š. 3 ½ arb. šaukštelio kalendros, susmulkintos
- Aliejus 2 valg. š. kepimui
- Grietinėlė 0,5 puodelis
- Vanilė 1 žiupsnelis burbono vanilės
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio, smulkiai supjaustyto
Kaip gaminti
- Morkas ir obuolį švariai nuplaukite ir supjaustykite.
- Į puodą, kuriame virsite sriubą, įdėkite kokosų aliejaus ir jame trumpai pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite supjaustytas morkas ir obuolį, trumpai pakepkite ir supilkite vandenį bei suberkite druską. Virkite apie 15 min., kol suminkštės.
- Grietinėlę išplakite iki standumo su agavų sirupu, vanile, imbieru ir kalendra. Padėkite vėsiai.
- Sriubą sutrinkite. Jei norisi, įdėkite papildomai imbiero ir kalendros. Patiekite į sriubą įdėję kremo.
Receptą parengė www.livinn.lt
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita